TV & Series

Abominable (Everest-de jonge Yeti)

Goedemorgen lieverds allemaal . Vandaag is het vrijdag en dat betekend, het weekend staat voor de deur. Ook wil ik jullie vandaag een film laten zien, die ik deze week al 2x heb gekeken… gewoonweg omdat die zooooo mooi is. Zoek je nog een leuke familie film voor het weekend dan is dit een dikke aanrader.


maxresdefault

Als tienermeisje Yi een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatje in Shanghai, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin en Peng hem “Everest” te noemen. Vervolgens gaan ze op een epische speurtocht om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde. De Himalaya. Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloog Dr. Zara en zakenman Burnish, die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven.

Onlangs heb ik Prime Video toegevoegd aan mijn collectie van streaming diensten en daar kwam ik deze film heel vaak tegen. Aangezien ik een grote animatie film fan ben, was het deze week tijd om hem eens aan te zetten. Wel de eerste minpunt wat me opviel was de kwaliteit van de animatie zelf. Als je andere films hebt gekeken zoals UP, Inside-Out of Emoji Movie dan zou je hier meteen opvallen dat het toch iets minder kwaliteit is dan normaal.

ABOMINABLE

Dit mocht voor mij de pret niet drukken en volgens mij werd het in de loop van de film toch een behoorlijk stuk beter. Vanaf het begin was ik als aan de tv gelijmd en werd meteen verlieft op Everest. Wat is het ook een schattig beest zeg. Meer en meer wou ik voor mezelf een Yeti hebben. Hahaha… Ik werd terug geslingerd in de kindertijd en ook bij deze film bleven mijn ogen echt niet droog. Waanzinnig hoeveel emoties de makers hier hebben ingestopt en ik vind dat deze film echt niet alleen maar voor kinderen is.  Ondanks het avontuur van Everest,Yi,Jin en Peng leer je hoe belangrijk familie is en dat je de natuur moet liefhebben en ondanks je drukke leven en moet stilstaan in de natuur en alles om je heen opnemen. Geuren, kleuren en de rust.

Ik ben wel vaker onder de indruk van een animatie kinderfilm maar deze komt toch echt in mijn top 3 te staan (top 5 animatie movies post komt binnenkort online) .

Aan het einde was ik er zo ontroerd door, dat ik hem de volgende avond meteen weer heb aangezet. Alleen omdat ik nog eens al die gevoelens wou hebben zoals bij het eerste zien van deze film. Een ook hier werd ik niet teleurgesteld. Meest heb ik zoiets van: een keer is genoeg, en bij de 2e keer verlies ik snel mijn aandacht maar dit was hier ook niet het geval. Dit was definitief een reden om er een blogpost over te schrijven.

5-star-rating-for-WeePie-Plugins-example

Everest- de jonge Yeti krijgt van mij 5 volle sterren.

protagonisti-de-Il-piccolo-Yeti-5

Te zien gratis op Prime Video of 3,99 Euro op Pathé thuis.

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s