Lili's Corner

Scary Stories #2; Annabelle

Hallo allemaal!

Ik denk dat iedereen het verhaal van Annabelle wel kent, of in ieder geval weet waar het over gaat als ik de naam Annabelle met spookverhalen combineer. Juist ja, vandaag gaat het over de meest bekendste bezeten pop ter wereld: Annabelle. Ik denk dat veel van jullie haar kennen vanuit The Conjuring Universe dat een reeks horrorfilms is. Heel gek misschien, maar de Annabelle films gaan over een waar gebeurd verhaal (met hier en daar wat aangedikte scènes natuurlijk want het blijft Hollywood).

Demonic possession, cries for help: Read the chilling true story behind the  Conjuring's creepy Annabelle doll - hollywood - Hindustan Times

Het bezeten cadeau.

Om haar 28ste verjaardag te vieren kreeg Donna een Raggedy-Ann pop van haar moeder. De pop, toen nog volledig handgemaakt, was splinter nieuw gekocht uit een hobby zaak in de buurt van hun woonplaats. Donna woonde toentertijd samen met haar mede-studente Angie en diens verloofde Lou. Anders dan de film, verscheen de pop eerst totaal geen demonische verschijnselen totdat Donna en Angie steeds meer vreemde dingen begonnen op te merken, zoals: random briefjes met een boodschap geschreven in kinderlijk handschrift (terwijl het papier dat gebruikt werd niet aanwezig was in het appartement) en verplaatsingen van de pop zonder dat iemand haar aangeraakt had. Zo kon ze verschijnen in de woonkamer, gehurkt op een stoel, terwijl ze slap zou neervallen in gehurkte toestand. Eerst waren deze verplaatsingen klein, bijna onzichtbaar maar later begon de pop zich rond te bewegen door het gehele huis heen. Ook werd er een bloedachtige substantie gevonden op de hand van de pop en soms druppels ervan op haar borst.

What are the facts about the Annabelle doll? - Quora

Het is niet bekend of Annabelle daadwerkelijk dodelijk is voor mensen. Wel heeft ze al slachtoffers gemaakt. Lou, de verloofde van Angie, waarschuwde Donna voor de pop haar ware aard en zei dat het ding vervloekt was. Dat kwam hem duur te staan. Hij is een keer open gekrabd door een onzichtbare entiteit en kreeg blauwe plekken zonder reden. Veel mensen opperen wel dat de pop dodelijk is na een tragisch ongeluk. De echte Annabelle ligt nu in het Warren Museum van het Paranormale en vervloekte objecten. Een bezoeker gooide met de pet naar de regels omtrent de pop en begon het te jennen. Hij daagde de pop uit om hem iets aan te doen en maakte de legende belachelijk. Nadat hij de kast waar ze inzat aanraakte, verongelukte hij met zijn motor op de weg terug naar huis. Toeval? Ik denk het niet…

Real 'Annabelle' story shared by Lorraine Warren at Milford's Lauralton  Hall - New Haven Register

Volgens de Warrens, de eigenaren van het Museum en de pop, beweren dat Annabelle een demon is die zich voordoet als een klein meisje, genaamd Annabelle, om mensen te verleiden het te verwelkomen. Ze denken dat de demon op die manier bij Donna en Angie naar binnen gekomen is en dat zij het, zonder beter te weten, hebben geaccepteerd. Pas na de acceptatie werden de verschijnselen met Annabelle veel erger.

Ook leuk om te vertellen is dat de mannen van Ghost Adventures de pop ook hebben onderzocht op paranormale aanwezigheid. Die aflevering is echt super spooky!

Ghost Adventures Host Zak Bagans Met the Real-Life Annabelle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s