Bibi's Corner

It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas

Het is een tijde geleden dat ik van me liet horen maar hier ben ik dan eindelijk weer. Het was de afgelopen maanden behoorlijk druk en veel gelezen heb ik dus niet. Dit is natuurlijk geen enkel reden om niet te bloggen maar ik dacht dat ik gewoonweg geen content had. Dit is natuurlijk dikke onzin want ik had en heb genoeg ideeën voor blogberichten. Hier is er dan eentje van.

2020 is met afstaand het bizarste jaar dat ik ooit heb meegemaakt en ik denk dat ik hier voor bijna iedereen kan spreken. De lente moesten we allemaal in quarantaine, de zomer mochten we niet op vakantie, in de herfst kwam de 2e Corona golf en moesten we weer allemaal in quarantaine en nu de feestdagen voor de deur staan, zijn we met zen alleen helemaal uitgeput. Tijd om de gezelligheid in huis te halen toch?

Dit deed ik dus de afgelopen week samen met mijn man. Hij moest aan het einde van afgelopen week een Corona test doen ( die negatief is geweest) want hij was behoorlijk verkouden en ziek. Je weet hoe mannen dan kunnen zijn 🙂 ze hebben dan meest allemaal een bijna dood ervaring. Dus zei ik ga nou eens een test doen. Dit betekende voor mij helaas ook 2 dagen in huis blijven want ja, ik ben nog steeds aan het werk. Gelukkig hebben we de tijd goed besteed en hebben ons huis kerst-klaar kunnen maken.

Sommigen zullen nu zeggen dat het behoorlijk vroeg is, dat Sinterklaas nog niet eens het land uit is. En dat klopt allemaal maar ikzelf vind, dat dit jaar iedereen zelf mag beslissen wanneer men begint. Het is al een en al gekkenhuis, hoezo dan niet ook nog in November?

Op donderdag voelde hij zich al een klein beetje beter, dus sloeg ik voor om de kerstverlichting buiten al op te hangen. Elk jaar heb ik nieuwe ideeën en dus ook dit jaar. Stiekem alles met al waren we toch meer dan 6 uren bezig om ons huis helemaal feestelijk te maken. Het was wat bagger weer maar dit mocht de pret niet drukken.

Op zaterdag kwam dan nog mijn besteld Notenkraker binnen van Ali. Ik had nooit verwacht dat die ook echt zo groot zal zijn maar man wat ben ik hier blij mee. Deze is als aanvulling in de tuin geplaatst.

Toen we dit allemaal klaar hadden, hebben we onszelf een dagje rust gegund want ik voelde me opeens ook niet erg fit. Ondanks dat min voelen hadden we toch besloten om het afgelopen weekend ook nog de kerstboom op te zetten want ja, de buren hadden die van hun ook al ,,staan” (ze hebben de kerstboom aan het plafon hangen) <– dit is geen grap. Zaterdag midden dus aan de slag gegaan met de woonkamer. De afgelopen 3 jaar hadden we altijd koper/bruine kerstballen in de boom, dit jaar was het tijd voor een nieuwe kleur. We besloten om de boom zilver/blauw te maken, een kleur wat we nooit eerder hebben gehad.

Zoals je kan zien , liegt het accent meer op zilver dan op blauw, maar de blauwe ballen springen er wel leuk uit.

Verder hou ik ervan om creatief te zijn en wou dit jaar mijn eigen advent krans gaan maken (foto links). Dit is me behoorlijk goed gelukt, ook zeg ik het zelf. Een lege krans, decoratie en 4 kaarsenhouders was alles wat ik nodig had. De slingers en kerstballen die over waren van de boom heb ik in een glazen vaas gelegd, met een paar lampjes erbij en voilà, deco die past bij onze boom.

Natuurlijk mocht mijn kersmolen dit jaar niet missen. Deze heb ik voor een paar jaar terug van mijn schoonouders als cadeau gekregen. Ik had hun verteld dat mijn Beppe altijd zo eentje had staan en dat ik er helemaal verliefd op was. Helaas is dit hier in Nederland bijna niet te krijgen en in Duitsland betaal je er de hoofdprijs voor. Alsnog is het hun gelukt om eentje voor mij te bemachtigen en nu staat die molen elk kaar te pronken op de eettafel.

Alles met al hebben we een prachtig kerstsfeer gecreëerd in huis waar we nu tot volgend jaar van kunnen genieten. Nogmaals, sommigen zullen het te vroeg vinden, sommigen zullen het overdreven vinden maar ik ben van mening dat iedereen zelf mag beslissen of en wanneer je begint met de kerstdecoratie.

Heb jij de kerstboom al staan? Post dan een foto onder dit Facebook bericht om hem te laten zien. Ben zo benieuwd naar jullie creaties dit jaar.

Liefs Bibi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s