TV & Series

Niet Disney Childhood film’s

We hebben ze allemaal. Childhood films waar we gek op zijn. Nu de feestdagen weer eraan zitten te komen, gaan we toch veel films en series uit onze jeugd terug kijken. Wie kent ze niet? De Disney films die je af en toe kijkt. Die klassiekers die gewoon mooi blijven om te zien maar toch zijn er een paar films, die niet van Disney zijn die ik jullie wil laten zien. Ik ga jullie geheugen weer een opfrissen met films waar we allemaal gek op waren. Ik durf te wedden dat jullie ze bijna allemaal kennen en liefhebben.

  1. De Laatste Eenhoorn (1982)

Deze film vond ik vroeger best wel eng maar och zo mooi. In de film gaat de laatste eenhoorn op zoek naar soortgenoten, omdat ze niet wil geloven dat zij echt de laatste is. Een fantastisch avontuur voor jong en oud.

De Laatste Eenhoorn DVD (helaas nergens te vinden op streaming diensten)

2. Babe (1995)

Oh boy wat was (en ben) ik verliefd op dit kleine varkentje. In mijn kindheid was dit echt DE film die iedereen gezien moest hebben. We een niet- Disney film die duizenden kinders en volwassene voor de tv liet plakken.

Babe (deel 1) te huur op Prime Video ; Babe (deel 2) staat op Netflix of verkrijgbaar op DVD bij bol.com

3. Richie Rich (1994)

Macaulay Culkin had zijn doorbraak met de films ,,Home Alone” maar deze film was zeker een van mijn favoriete in in mijn kindertijd . Hij spelde de jonge Richi Rich met een eigen butler, een eigen Mc Donalds en een achterban in de tuin. Man wat wou ik graag hem zijn in die tijd 🙂

Richi Rich (helaas nergens op streaming diensten) DVD verkrijgbaar op bol.com

4. Space Jam (1996)

Space Jam met basketbalspeler Michael Jordan en The Looney Tunes was een enorme hype in de jaren 90. Als ik aan deze film denk heb ik nog steeds die ene soundtrack in mijn hoofd die maar niet weg wil gaan. Zoals ik heb begrepen komt er volgend jaar een vervolg op deze film uit de jaren 90 maar of het nog steeds doorgaat vanwege Corona is nu de vraag. Ik zit er al met spanning op te wachten.

Space Jam is te huur op Pathe thuis of op DVD verkrijgbaar bij bol.com

5. Anastasia (1997)

Lange tijd heb ik gedacht dat Anastasia een Disney prinses was maar hier lang ik dus helemaal fout. Disney bracht in de jaren 90 wel veel prinsesjes tot leven maar deze is toch echt van 20th Century Fox. Stiekem vond ik haar de beste van allemaal omdat ze zo stoer was. Ook was ik helemaal weg van de vleermuis Bartok. Die kreeg twee jaar later zelf een eigen film.

Anastasia is te huur op Prime Video of Pathé thuis . Ook verkrijgbaar op DVD bij bol.com

6. Platvoet & zijn vrienden )1988)

OMG… deze films ken ik gewoon uit mijn hoofd. Ze liepen bijna elke dag op mijn cassette bandjes en mijn ouders werden er gek van. Wees eerlijk, we konden gewoon niet genoeg krijgen van deze schattige dino’s en hun avonturen. Ik geloof dat er maar liefs 14 films en series van zijn gemaakt, die ik allemaal heb gezien vroeger.

Platvoet & zijn vrienden te huur op Prime Video of deel 1 t/m 6 op DVD verkrijgbaar bij bol.com

Zoals je kan zien hoeft het niet altijd Disney & Co te zijn om een favoriete te worden. Deze 6 films staan ook hoog boven mijn favoriete lijst en zou ik steeds weer gaan kijken.

Heb jij nog een film of serie die niet Disney gerelateerd is die je nog steeds bijgebleven is? Laat die dan onder dit bericht op Facebook achter want ik ben erg benieuwd naar jou Childhood films.

Liefs Bibi

2 gedachten over “Niet Disney Childhood film’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s