Bookish posts

Mijn december TBR lijst

Morgen is het 1 december en jeetje wat vloog dit jaar voorbij. Natuurlijk zeg ik dit elk jaar maar toch is het dit jaar anders en naar mijn beleving echt erg snel gegaan allemaal. Tijd om mijn boeken weer uit de kast te halen en een TBR lijst voor december op te stellen. In deze post laat ik jullie zien welk boeken ik sowieso deze maand ga lezen. Kijk je mee?

Het zal je misschien verbazen maar mijn december TBR begint dus niet meer kerstachtige boeken. Dit jaar zijn het sowieso eerst 2 boeken die we gaan lezen met de leesclub en als er dan nog tijd over is worden het wel boeken die een beetje feestdagen sfeer met zich mee brengen.

Sterker dan elk afscheid – Enrico Galiano

De 18-jarige Michele was ooit een veelbelovende keeper. Nu moet hij zijn weg zoeken met een blindenstok. Door een auto-ongeluk raakte hij in één klap zijn zicht kwijt. Nina is 17 jaar en is hoogsensitief. Sinds haar vader is overleden, woont ze alleen met haar strenge moeder.

De twee ontmoeten elkaar tijdens hun dagelijkse treinrit naar school en raken verliefd op elkaar. Maar op een dag verbreekt Nina alle contact en Michele is radeloos. Terwijl Nina in een tattooshop een tattoo laat zetten, vertelt ze aan Flo, de oudere, ruige eigenaar, over de ontmoeting. Al snel ontdekt Flo dat Nina iets achterhoudt…

Dit boek werd door onze leden van de boekenclub We Love Books gekozen. We hadden het eigenlijk al in november gelezen maar door Corona werd die bijeenkomst iets verplaatst en is het nu onze december read geworden. Helemaal niet erg want ik denk dat het toch wel een super verhaal is om te lezen.

Bron (1) Ziel – Nico de Braeckelleer

De energieke Zo‘ heeft alles wat haar hartje begeert. Ze behaalt goede schoolresultaten, is een artistiek talent, leeft zich als dj uit op feestjes, en haar ouders steunen haar in alles wat ze doet. Bovendien heeft ze ook haar eerste vriendje: Justin. Nadat ze betrokken raakt in een auto-ongeluk krijgt ze plots vreemde herinneringen. Herinneringen aan een leven dat ze niet heeft geleefd. Zijn het enkel dromen, nachtmerries, of is er meer aan de hand? Stilaan haalt ze de waarheid boven water een waarheid die heel haar wereld door elkaar schudt. 

Dit boek is het 2e gekozen boek van onze leesclub We Love Books wat we 2 weken geleden hebben gekozen. Ook niet echt een kerstboek maar de flaptekst spraak ons allemaal enorm aan.

Al die tijd -Rachael Lippincott ;Mikki Daughtry

Kyle en Kimberly waren hun hele schooltijd lang het perfecte stel. Maar wanneer Kimberly het uitmaakt op de avond van hun eindexamenfeest, staat de wereld van Kyle op zijn kop – letterlijk. Wanneer hun auto over de kop slaat en hij wakker wordt in het ziekenhuis, heeft hij hersenletsel en is Kimberly dood. En niemand in zijn leven begrijpt hem meer.
Maar dan is er Marley. Marley worstelt met haar eigen verlies, een verlies waaraan ze zelf schuldig denkt te zijn. Wanneer hun paden zich kruisen, voelt Kyle zich voor het eerst sinds lange tijd begrepen.
Terwijl ze langzaam elkaars wonden helen, worden hun gevoelens voor elkaar steeds sterker. Toch bekruipt Kyle steeds het gevoel dat zijn leven op het punt staat in elkaar te storten, net nu hij het weer begint op te bouwen.
En hij krijgt gelijk
.

Dit boek verschijnt op 10 december bij uitgeverij Volt. Hier kijk ik al heel erg naar uit want niet alleen het cover spreekt me ontzettend aan maar ook het verhaal zelf.

De Notenkraker- E.T.A. Hoffmann

Het is kerstavond. Fritz en Marie kunnen niet wachten om hun cadeautjes open te maken. Tussen alle geschenken vindt Marie een vreemd uitziende notenkraker. Nog vreemder: hij komt ’s nachts tot leven. Voordat ze het weet is Marie het middelpunt van een gevecht tussen de Muizenkoning en het andere speelgoed en wordt ze meegenomen naar een wereld van suikerkastelen, chocoladekoningen en echte liefde.

Op kerstavond is het dan tijd voor dit pareltje. Herinneren jullie nog de mooie Notenkraker uitgave van Blossom Books en paar jaar geleden? Die moest ik natuurlijk hebben als notenkraker verslaafde en dus lees ik elk jaar op kerstavond dit boek.

Zo ik denk dat dit wel genoeg boeken zijn voor de maand december. Het is niet echt kerst gerelateerd dit jaar maar acht… dit zijn wel boeken waar ik naar uit kijk.

Welk boeken heb jij op je december TBR stapeltje lieggen?

Liefs Bibi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s