Lili's Corner·TV & Series

Kdrama Monday; Pinnochio

Pinocchio (피노키오) Korean - Drama - Picture | Lee jong suk, Lee jong suk  cute, Park shin hye

Hallo allemaal!

Ik ben weer terug met een nieuwe Kdrama Maandag 😀 Dit keer ga ik het hebben over een net afgekeken pareltje op Netflix. Mijn grote liefde Lee Jong Suk speelt een hoofdrol in deze serie dus ik moest hem wel kijken. De beschrijving van de serie had me eerst wat terughoudend gemaakt omdat ik niet wist wat ik er van moest verwachten maar de drama is echt prachtig!

Is Pinocchio: Season 1 (2014) on Netflix Hong Kong?

Pinocchio is een drama van ongeveer 20 afleveringen en volgt het verhaal van Ki Ha Myeong. Zijn leven wordt compleet overhoop gehaald zodra zijn vader om het leven komt tijdens een reddingsactie vanuit de brandweer. Ha Myeong’s vader is kapitein van een brandweerteam en wordt opgeroepen zodra er een brandmelding binnenkomt van een fabriek. Ter plekke wordt duidelijk dat er nog mensen in het gebouw aanwezig zijn maar deze reddingsactie loopt fataal af voor het team en niemand komt levend terug nadat gevaarlijke gassen, die opgeslagen zijn in het gebouw, exploderen.

De media vreet dit verhaal op als snoep en pakt het dik aan. Veel feiten worden verdraait en verergert zodat het publiek zijn aandacht blijft houden en het verhaal blijft verkopen, maar niemand denkt om wat het met de rest van het gezin doet. Ha Myeong ziet zijn moeder wegkwijnen nadat haar man van roekeloos gedrag en handelen wordt beschuldigt door de media en zo ook de wereld om hun heen. Het gezin moet ernstige haat doorstaan. De gevolgen zijn groter dan de media zich kan veroorloven en uiteindelijk wordt het gezin uiteen gerukt en eindigt Ha Myeong alleen.

Pinocchio (Korean Drama) - AsianWiki

Ha Myeong wordt gered door een oudere man die het jochie aanziet voor zijn lang verloren zoon. De man zijn trauma is zodanig groot dat het dodelijke gevolgen kan hebben als Ha Myeong zich tegen de man keert en niet onder de naam Choi Dal Po wil leven. Omdat het een win-win situatie is voor Ha Myeong neemt hij de rol van Dal Po op zich en groeit hij op in een vissersdorpje in een nieuw gezin en een nieuwe omgeving. Niemand herkent hem hier en niemand weet waar hij weg komt. Na een paar familie ruzies over de toestand neemt ook de man zijn jongste zoon genoegen met de situatie en komt hij, samen met zijn dochter Choi In Ha, in het huis te wonen.

Dal Po en In Ha groeien op als neef en nicht, maar echt close zijn ze niet. Dal Po houdt zijn afstand en In Ha zegt er niet veel van. Toch heeft hun relatie veel weg van dat van een broer en zus.

Pinocchio Episode 4 Review - Korean Drama Fashion

Dal Po houdt sowieso zijn afstand als hij te horen krijgt wat In Ha het liefste wil gaan doen in het beroepsleven. Ze wil, net als haar moeder, een journalist worden. Ze is ervan overtuigt dat ze de beste zal zijn omdat ze een chronische aandoening heeft waardoor ze niet kan liegen. Ze heeft het Pinokkio-syndroom waardoor ze hikt als ze een leugen verteld en omdat ze niet kan liegen, zal ze altijd de waarheid vertellen toch? Echter weet Dal Po wel beter. Ook mensen die met deze aandoening te maken hebben kunnen liegen, zolang het voor hun waarheid is. Daarom is het voor een Pinokkio misschien nog wel schadelijker om journalist te worden, omdat hun woord als waarheid genomen word maar niet altijd de waarheid hoeft te zijn. Het gat tussen hun wordt daarom nog veel groter. Dal Po haat journalisten en In Ha wil alleen maar helpen.

Zijn haat wordt alsmaar groter maar ook Dal Po begint in te zien dat de waarheid over zijn familie maar door 1 middel naar boven kan worden gebracht. Een zo groot mogelijk platform dat alle bewoners van Korea kan bereiken. En wat is een groter platform dan het nieuws? Geïnspireerd door In Ha komt Dal Po binnen in de journalisten wereld en komt hij te werken bij een concurrent van In Ha’s bedrijf. Samen moeten ze het newbie traject door en allebei komen ze op eenzelfde zoektocht voor antwoorden naar de dodelijke brand die Dal Po zijn ware naam verdoezelde.

419 images about Pinocchio k-drama on We Heart It | See more about pinocchio,  lee jong suk and park shin hye

Zoals ik al zei, ik hou van deze drama. Ik had echt mijn twijfels door de beschrijving ervan op Netflix maar ik ben zoooooooo blij dat ik hem toch gezien heb. Het verhaal is zeker spannend en neemt je mee in allerlei bochten, stijgingen en dalingen. Het is net een achtbaan waar je in gaat zitten en je blijft maar doorgaan totdat je kotsend en jankend aankomt bij het einde. Dal Po zijn leven is zo heftig en emotioneel dat je niet anders kan dan met hem meeleven. De media maakt zijn leven kapot recht voor je ogen en je hebt het niet altijd door, maar de media is behoorlijk manipulatief. Het kan je maken of breken en zo ook voor de familie Ki. De zoektocht naar de waarheid is dan ook heel schokkend. Er gebeurd zoveel dat de drama ook geen saaie momenten kent. Er is elke aflevering nieuwe informatie en de relatie tussen Dal Po en In Ha maakt het dan wat luchtiger. Ze zijn met elkaar opgegroeid en daarom lijken ze een broer en zus verhouding te hebben. Ze pesten elkaar, steken elkaar de gek aan maar als het erop aan komt gaan ze door het vuur voor elkaar.

Ik raad deze serie dus aan voor iedereen die toe is aan een heerlijke tranen trekker maar ook wil lachen tussendoor. Het is een emotionele drama die inspeelt op je medeleven en je alle feels geeft die een drama je kan geven. Heerlijk!

Veel liefs,
Lili

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s