Lili's Corner·TV & Series

Kdrama Monday; DoDoSolSolLaLaSol

K-Drama Mid-Series Check: "Do Do Sol Sol La La Sol" Creates A Melody Of Its  Own Through Its Simple Yet Gleeful Story

Hallo allemaal! Het is weer tijd voor een nieuwe Kdrama maandag en nu gaan we het hebben over een vrij nieuwe drama in dramaland. Hij is sinds kort op Netflix te zien en omdat ik er vrij veel over hoorde was ik zeer nieuwsgierig. Bovendien was de trailer die Netflix mij liet zien meteen een goede reden om dan gewoon op play te drukken.

DoDoSolSolLaLaSol is een drama die het verhaal volgt van Gu Ra Ra, een vrolijke en spontane meid die sinds baby zijnde al achter de piano zit. Nou is ze er niet heel gedreven in maar ze doet het omdat haar vader van haar pianospel houdt. Daarnaast wil ze hem trots maken omdat hij alles is wat ze nog heeft. Dus op een heerlijk eigen manier studeert ze 20 jaar lang de piano, wordt haar lerares bijna gek van haar en gaat het Ra Ra er alleen maar om, om een glimlach op haar vader’s gezicht te toveren. Zodra ze dat gedaan heeft besluit ze te stoppen met spelen en haar muzikale leventje in te ruilen voor eentje zonder dagelijkse piano oefeningen of concerten die in de toekomst liggen.

Pin di Oppa Gwenchana

Alles lijkt te gaan zoals Ra Ra altijd gewild had, totdat haar vader vraagt of ze wil trouwen met haar verloofde. Haar vader heeft een eigen bedrijf en Ra Ra is al een tijdje verloofd met een dokterszoon. Om te voorkomen dat Ra Ra in financiële stress komt te zitten moet ze zo snel mogelijk trouwen maar wie had gedacht dat een trouwerij ervoor zou zorgen dat alles op z’n kop komt te staan… Ra Ra staat van het één op het andere moment zonder centen op straat en wordt ook nog eens opgelicht. Nu is ze pas echt verloren tot ze vaste en enthousiaste fan van haar ontdekt via haar social media. Omdat het de enige menselijke connectie is die ze nog heeft gaat ze met de fan in gesprek en vraagt hij of zij haar uiteindelijk om uit alle ellende te stappen en naar Eunpo te komen waar ze elkaar kunnen meeten.

Met het laatste beetje dat Ra Ra heeft vertrekt ze naar de bekende kuststad. Ze neemt alles dat ze bezit mee: haar hondje Mimi, een aantal kledingstukken en haar auto. Haar nieuwe start in Eunpo zal er zeker voor zorgen dat ze weer op haar voeten terecht komt… maar niks is minder waar. Zodra Ra Ra in Eunpo aankomt raakt ze verstrikt in een auto-ongeluk en rijdt daarbij een fietser bijna plat.

Do Do Sol Sol La La Sol: Episodes 1-2 Open Thread » Dramabeans Korean drama  recaps

Eenmaal in het ziekenhuis is ze helemaal alleen op het slachtoffer op de fiets na. Hij blijft bij haar zijde in afwacht van een compensatie maar Ra Ra heeft niks dat ze hem kan bieden. Tot zijn grote schrik vraagt ze zelfs om een grotere lening met daartegenover haar auto. Deze kan ze verkopen om Jun, het slachtoffer, te kunnen compenseren en terug te betalen voor alle lasten. Jun gaat hiermee akkoord en komt elke dag om Ra Ra te bezoeken. Door de financiële band die ze krijgen word hun emotionele band steeds groter. Bovendien geeft hij haar alles wat ze verloren is. Vrienden. Een familie. Een onderdak… maar wie is nu toch haar fan op social media? Want hij/zij lijkt ineens van de aardbodem verdwenen en als Ra Ra vlakbij zijn of haar ware identiteit komt, gebeuren er gevaarlijke dingen. Kan Jun haar beschermen?

vozeli.com

Deze serie heb ik in een korte tijdspan van 3 dagen uit gekeken. Ik werkte op die 3 dagen ook nog en had alleen ’s avonds om te kunnen kijken. Elke dag, de gehele dag, was mijn brein bezig met deze serie en ook ’s nachts droomde ik erover. Zo erg heeft deze drama me in zijn greep gehad. Zo’n ervaring heb ik niet meer gehad sinds ik The K2 (en CLOY) heb gekeken. Het is wel een vele malen luchtigere drama dan The K2 aangezien deze veel humoristischer is ingesteld. Natuurlijk zijn er drama elementen anders was het geen drama, maar over het algemeen lach je je dood om Ra Ra en de vrienden die ze om zich heen krijgt in Eunpo. Ik heb daarnaast natuurlijk mijn ogen uitgekeken naar Lee Jae Wook, die de rol van Jun vertolkt in de serie. Jun is mijn favoriete karakter in de serie omdat er zoveel dieptegang in zijn karakter zit. Hij komt erin als het slachtoffer van Ra Ra zodra ze een auto ongeluk veroorzaakt maar zijn verhaal is veel groter dan de tegenspeler van Ra Ra. Hun relatie is ook zooooooo schattig. Het gaat me dan niet eens om de romance die ontstaat tussen de twee maar de vriendschap zelf is al heel puur. Hij blijft haar maar geld lenen en weet zelf ook donders goed dat ze hem dat nooit terug zal kunnen betalen, maar hij neemt haar “ik wil niet in schulden leven en ik betaal altijd alles terug” steeds voor lief en dan zie je hem stiekem al lachen. Heerlijk vind ik dat. Ra Ra is daarom ook heerlijk naïef. Ze doet er alles aan om Jun terug te kunnen betalen maar voor het eerst in haar leven ziet ze in hoe moeilijk het is om te leven zonder rijkdom.

Do Do Sol Sol La La Sol' Episode 7 Promo: High-schooler Jun has crush on  older woman Ra-ra, will he confess? | MEAWW

Als je toe bent aan een luchtige drama met veel humor, raad ik deze zeker aan. Ik moet je daarbij wel waarschuwen, want je zult wel een box tissues nodig hebben aan het einde van de drama. Bovendien is de spanning in de drama ook behoorlijk aanwezig. Ik heb zodanig hard gehuild bij deze serie dat ik na 3 dagen de rest van de week nog rondliep met opgezwollen ogen :p.

Veel liefs,
Lili

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s