TV & Series

Serie Maandag- Light as a feather

Goedemorgen lieverds allemaal. Het is maandag en we starten fris en fruitig in een nieuwe week. Het is alweer een tijdje gelden dat er een serie maandag was maar afgelopen weekend heeft mijn schoonzus mij Light as a feather aangeraden en wow… ik heb de 2 seizoenen binnen 2 dagen uitgekeken. Een reden om er dus een post over te schrijven. Wie nu zegt van: dit komt me zo bekend voor?! Dat klopt, er zijn boeken van. Dus het is ook nog eens een boekenverfilming. Benieuwd naar? Lees dan verder.

GenreSupernatural thriller
Created byR. Lee Fleming Jr.
Based onLight as a Feather, Stiff as a Board
by Zoe Aarsen
StarringLiana Liberato Haley Ramm Ajiona Alexus Brianne Tju Peyton List Dylan Sprayberry Jordan Rodrigues Brent Rivera Katelyn Nacon Adriyan Rae
ComposerPieter Schlosser
Country of originUnited States
Original languageEnglish
No. of seasons2
No. of episodes26 

Een onschuldig spelletje ‘light as a feather, stiff as a board’ gaat helemaal mis en de vijf tienermeisjes die het speelden, gaan een voor een dood op de manier die voorspeld was.

Boeken van Zoe Aarsen

Riverdale meets Final Destination in this fast-paced and deliciously creepy novel about an innocent game that turns deadly at a high school sleepover. It was supposed to be a game… Junior year is shaping up to be the best of McKenna Brady’s life. After a transformative summer, McKenna is welcomed into the elite group of popular girls at Weeping Willow High, led by the gorgeous Olivia Richmond. For the first time in a long time, things are looking up. But everything changes the night of Olivia’s Sweet Sixteen sleepover. Violet, the mysterious new girl in town, suggests the girls play a game during which Violet makes up elaborate, creepily specific stories about the violent ways the friends will die. Though it unsettles McKenna, it all seems harmless at the time. Until a week later, when Olivia dies…exactly as Violet predicted. As Violet rises to popularity and steps into the life Olivia left unfinished, McKenna becomes convinced Olivia’s death wasn’t just a coincidence, especially when a ghost haunting her bedroom keeps leaving clues that point to Violet. With the help of her cute neighbor, Trey, McKenna pledges to get to the bottom of Violet’s secrets and true intentions before it’s too late. Because it’s only a matter of time before more lives are lost.

Wow, in een woord wow. Toen ik deze serie kreeg aangeraden van mijn schoonzus wist ik niet eens dat die bestond. Best wel slecht, als je bedenkt dat het de verfilming is van een boekenserie. Zoals de flaptekst van het boek al zegt: Riverdale meats Final Desitination. Een super combinatie als je mij vraagt.

De serie begint wat vaag en je moet eerst even inkomen maar snel (door flashbacks) zie je wat er allemaal gaande is en komt de serie snel op gang. Je blijft maar kijken want serieus ….er gebeurt er van alles. Het is net zoals met Game of Thrones.. hecht je niet zozeer aan je favoriete karakter want je weet nooit wanneer die het volgende slachtoffer wordt. Er zijn behoorlijk wat plottwist’s in verwerkt die zelf ik als echte film-en seriejunkie niet zag aankomen.

De serie bestaat uit 2 seizoenen die nu te zien is op Videoland. Helaas werd het 3e seizoen gecanceld wat ik echt verschrikkelijk jammer vind , want man…..wat ben ik verslaaft geraakt aan deze serie. Zoals je boven ook hebt gezien, zijn er boeken van. 3 in totaal en ik denk dat de eerste 2 boeken dus werden verfilmd. Helaas zijn deze boeken alleen maar verkrijgbaar in het Engels ( wat ik dus niet lees) maar ik zit er al serieus over na te denken om ze toch te kopen, alleen omdat ik wil weten hoe het nu verder gaat.

Dit brengt me wel bij het einde van seizoen 2. Op zich een goed afsluiting van de serie als je weet dat er geen seizoen 3 meer komt maar toch geeft het ruimte voor meer. Het is niet zo zeer een cliffhanger of open einde , maar wel is er iets wat weer een nieuw begin kan zijn. Ik ga me sowieso verdiepen in de boeken en kijken of boek 3 dus gelijk loopt met de serie.

Van mij krijgt deze serie dikke vette 5 sterren want, je blijft er maar aan denken en mee bezig. Meeslepend, spannend en zeker de moeite waard om te kijken.

Liefs Bibi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s