Lili's Corner·TV & Series

Kdrama Monday; Start-Up

7 Fun Facts About Netflix's New K-drama "Start-Up" | Hype Malaysia

Hallo allemaal!

Er is weer een brandnieuwe kdrama die ik wil bespreken šŸ˜€
Dit keer ga ik het hebben over een vrij nieuwe drama die te zien is op Netflix. Er spelen twee van mijn favoriete acteurs in, namelijk: Nam Joo Hyuk en Suzy Bae. Toen ik dat zag moest ik hem natuurlijk meteen kijken!

Start-Up (Korean Drama) - AsianWiki

Deze drama volgt het verhaal van Seo Dal Mi. Ze is drie jaar jonger dan haar zus Seo In Jea maar ze zijn beste vriendinnen en doen bijna alles samen. Samen gaan ze naar school, samen gaan ze naar hun grootmoeder en samen spreken ze over alles maar de band tussen de twee breekt zodra hun ouders in scheiding liggen. In Jae kiest ervoor om met hun geld-grage moeder mee te gaan en Dal Mi blijft achter met haar vader, die vecht voor zijn eigen bedrijf en daarom in financiƫle stress komt te zitten.

De zusjes verliezen elkaar steeds meer en hun relatie komt tot een complete stilstand als In Jae verklaard dat hun moeder opnieuw trouwt met een rijke zakenman, die hun meeneemt naar Amerika. Ze laat zich adopteren door haar nieuwe vader en zegt haar oude leven voor eeuwig vaarwel. Dal Mi voelt zich onwijs in de steek gelaten maar ze houdt zich groot voor haar vader die zich 1000% inzet voor zijn gezin. In zijn ogen krijgt hij zijn gezin weer bij elkaar op het moment dat hij geld gaat verdienen met zijn bedrijf, maar het bedrijf is nog jong en moet nog veel doorstaan om echt winstgevend te zijn. Ondanks dat gelooft Dal Mi in haar vader en is ze trots op het feit dat ze voor hem koos.

100% Discover Guide about Korean Drama Start-up.

Maar Dal Mi voelt zich eenzaam. Ze is haar beste vriendin kwijt en haar moeder schijnt ineens niks meer van Dal Mi te willen weten. Daarom verzint haar grootmoeder een vriend voor Dal Mi. Iemand met wie ze kan schrijven over wat ze meemaakt. Hierbij gebruikt ze een naam van een jochie uit de krant en schrijft ze, samen met een tiener die ze in huis genomen heeft, brieven aan Dal Mi. Een jaar lang heeft Dal Mi bijna dagelijks contact met deze onzichtbare vriend. De brieven stoppen plots maar Dal Mi is er sterker door geworden.

15 jaar later is Dal Mi een volwassen vrouw die bij haar grootmoeder woont, en als In Jae terugkeert uit Amerika is Dal Mi aanwezig om haar zus te laten zien hoe succesvol ze is. Ook al is ze alles behalve succesvol, ze zal haar zus laten zien dat ze nooit een verkeerde keuze heeft gemaakt wat hun ouders betreft. Ook zij zal het maken in het zware bedrijfsleven van een CEO. Om haar succes te bewijzen verteld ze haar zus dat ze samen met haar penvriend, Do San, een bedrijf is gaan starten. Maar ze heeft Do San in geen jaren meer gesproken. Kan ze hem op tijd ontmoeten en aan haar zus voorstellen? En hoe kan ze hem ooit vinden nu de brieven al zolang zijn gestopt?

Review] Start-Up: Latest K-drama Topping The Charts On Netflix Malaysia

De drama begint met een zware ondertoon. Vooral voor mensen die een scheiding meegemaakt hebben (en dan met name kinderen) gaan de spanning wel voelen. Gelukkig zijn mijn ouders nog samen maar ook ik hield het niet droog tijdens de eerste paar afleveringen. Je ziet hoe het gezin verscheurd wordt, en niet alleen hoe de ouders het verpesten maar ook hoe het de relatie tussen de zussen beĆÆnvloed. Twee beste vriendinnen die ineens heel anders in het leven staan. De een met een hart vol medeleven voor haar vader en de ander met ambities tot een welvarend leventje. Ik had echt wel even een doosje tissues nodig om daar doorheen te komen.

Na die afleveringen neemt de drama een humoristische wending. Suzy Bae vind ik echt een geweldige actrice en ook hier schittert ze in haar rol. Dal Mi is heerlijk spontaan. Ze heeft genoeg meegemaakt om er een boekwerk van te kunnen schrijven maar ze gaat maar door. Ze woont bij haar grootmoeder en weigert om haar grootmoeder voor kosten op te laten draaien. Ze draagt haar steentje bij en dat zorgt ervoor dat ze behoorlijk veel werkt en uiteindelijk zelf een bedrijf wil starten. Haar zoektocht naar haar penvriend is ook hilarisch. Als kijker weet je natuurlijk dat Do San, in de ogen van grootmoeder, een verzonnen persoon is maar omdat ze de naam van iemand uit de krant hebben gebruikt weet Dal Mi hem al snel te vinden. En dat terwijl de echte Do San van niks weet. Snap je dat dit tot hele grappige situaties leidt? Ik heb hard gelachen om deze drama!

K-Drama 'Start-Up' Offers Its Characters A Chance To Start Over

Ik raad deze drama aan, aan iedereen die toe is aan een drama met een luchtige bovenlaag maar met een zware ondertoon. Dit is echt een super goede drama voor degene die wat afwisseling nodig heeft tijdens het kijken.

Veel liefs,
Lili

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s