Lili's Corner·TV & Series

Jdrama Monday; Secret Unrequited Love

Hallo allemaal!

Jullie lezen het goed. Het is vandaag voor de verandering een keer Jdrama Monday. Jdrama staat voor Japanse Drama. Het is echt een hele tijd geleden dat ik voor een Japanse Drama ben gaan zitten (zeg maar gerust zo’n jaar of 3) omdat het, in mijn ogen, gewoon niet meer is wat het ooit was.
Ik ben ooit begonnen met Japanse drama’s en ben toen langzaam overgesprongen naar Koreaanse, Chinese en Taiwanese drama’s.

Dus ik ben even terug gegaan naar het begin :p En dat met een drama die hetzelfde verhaal verteld als één van mijn favoriete Japanse films, namelijk: I will give my first love to you. Lange tijd, I know.. maar dan heb je ook wat.

Secret Unrequited Love (TV Series 2019-2019) — The Movie Database (TMDb)

De drama is een serie van 7 afleveringen (7 maar?? Jep, Japanners houden er schijnbaar niet van om boven de 10 afleveringen uit te komen) en verteld het liefdesverhaal van Mayu en Takuma.

Takuma gaat al in en uit het ziekenhuis sinds zijn geboorte. Al heel vroeg in zijn leven is bij hem een hartenziekte geconstateerd en daardoor moet hij continu opgenomen worden. Bovendien mag hij zich niet inspannen door te sporten, heeft hij een dieet dat hij moet volgen en zijn veel dagelijkse dingen voor hem verboden. Mayu is de dochter van Takuma’s dokter en leert hem dus al op jonge leeftijd kennen. Op die leeftijd is de dood nog een vrij onbekend begrip voor de twee dus als ze hun ouders overhoren tijdens een bespreking, komt de schrik van Takuma’s ziekte hard aan. Het zou best eens kunnen dat Takuma niet ouder wordt dan 20.

Secret Unrequited Love | Netflix

De twee leren hier het beste mee omgaan maar waar Mayu een beetje overbeschermend wordt, wil Takuma zijn vrijheid terug en zijn leven tot het uiterste leven voor hij dood zal gaan. Hun liefdesleven komt hierdoor onder zware druk te staan. Is hun liefde voor elkaar sterk genoeg om alles te doorstaan?

Wellicht merk je het wel aan mijn verhaal hierboven.. tis lekker kort, wat dus inhoudt dat ik vrij klaar ben met deze serie. Ik vond hem ronduit belachelijk xD De film is 10.000 keer beter en zelfs dat is een belediging naar de film toe. Deze drama, juist omdat hij 7 afleveringen is van allemaal 40 minuten, gaf mij zoveel hoop in een goed afgerond verhaal. Eentje die dieper inging op de karakters waar de film dat niet kon. Maar de film heeft in anderhalf uur een beter verhaal neergezet dan deze grote flop.

Misschien is het ook wel zo dat ik gewoon moet wennen aan het feit dat Japanse drama’s zo anders zijn, en zit ik vast in mijn Koreaanse wereldje. Dan nog was het acteerwerk om te janken en het script was behoorlijk aflatend. Bovendien heb ik zo hard moeten lachen tijdens een scene die heel droevig had moeten zijn, gewoon omdat het zo belachelijk was. Hoe verzin je het?? Ik ga niet zeggen welke scène het was vanwege grote spoilers maar het was echt idioot.

Secret Unrequited Love (TV Series 2019-2019) — The Movie Database (TMDb)

Het is aan mij om te ontdekken welke de manga het beste volgt. De film of de drama. Ik hoop de film. Deze drama krijgt van mij 1 ster. Echt niet meer.

Veel liefs,
Lili

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s