Bookish posts

Blogtour; Weerwolven van Waraine.

Mijn favoriete fictieve weerwolven.

Werewolf conference billed as first for UK academy | Times Higher Education  (THE)

Hallo allemaal!

Het is deze week helemaal in de ban van Eva Linden haar nieuwe boek, namelijk: Weerwolven van Waraine. Heb je nog niet gehoord van dat boek en ben je benieuwd hoe ik hem vond, blijf dan het blog in de gaten houden voor mijn recensie. Ik ga hem eind deze week uploaden maar ik wilde eerst iets doen dat in het straatje van het boek past. Het boek heeft namelijk een weerwolven gefocust tintje en wat is er nou een betere reden dan dat om over weerwolven te praten.

Het is een lange tijd de tijd van vampieren geweest. Helaas zijn weerwolven nooit zo populair geworden terwijl ze, naar mijn idee, toch echt een bijzondere charme hebben. Je hebt er namelijk zooooo veel mogelijkheden mee. Daarom ga ik in de bericht mijn favoriete fictieve weerwolven bespreken :D.

Sam van Shiver – Maggie Stiefvater.

Shiver (Shiver, Book 1), 1 - By Maggie Stiefvater (Paperback) : Target

De boeken van Maggie zijn 1 van weinige die de weerwolven lore ook echt tot goed doet. Tot nu toe dan. Sam is 1 van de karakters die me ook echt tot op het bot geraakt heeft. In het boek gaat het om Grace en Sam. Grace is geobsedeerd met de wolven in de omgeving, sowieso eentje die steeds meer naar haar toe lijkt te trekken. Sam is een shapeshifter die in de warme maanden rond kan lopen als mens, maar zodra het koud wordt zal hij ongetwijfeld terug vormen in zijn wolven staat. Kunnen ze de tijd die ze hebben met elkaar doorbrengen of raken ze elkaar voor eeuwig kwijt? Zal Sam haar herkennen als wolf? En zal ze hem in de buurt kunnen houden? Deze boeken (het zijn er 3) heb ik verslonden van pagina 1 tot einde deel 3.

Jacob Black uit Twilight – Stephanie Meyer.

Jacob Black - Wikipedia

Natuurlijk kan Jacob niet ontbreken in een weerwolven bericht. Ook al heb ik een haat/liefde relatie met de boeken, Jacob was altijd mijn favoriet. Ik was niet team Jacob, dat niet maar hij was wel mijn favoriete karakter. Ik moet daarbij wel zeggen dat ik al het respect voor hem verloor toen hij dat hele gedoe met Renesmee kreeg maar daarvoor was hij de enige die een beetje verstand toonde richting Bella en haar ook vertelde waar het op stond.

Garth uit Supernatural

Doux Reviews: Supernatural: Party On, Garth

In de eerste paar afleveringen waar Garth in voorkomt is hij nog geen weerwolf. Dat is pas veel later. Toch heb ik hem hiertussen gezet omdat hij iemand is die de Winchsters ervan overtuigt dat niet elke weerwolf een monster is. Bij weerwolven kan er ook liefde en familie zijn. Zolang ze elkaar beschermen en de wolf onder controle houden hoeft er niemand gedood te worden. Het gaf Sam en Dean zeker een nieuw perspectief.

George uit Being Human (Britse versie)

Being Human: Russell Tovey (George) | Being human uk, Being human bbc, Human

Het is alweer een super lange tijd geleden dat ik deze serie heb gezien maar het is 1 van de weinige echt Britse series die ik op DVD heb gekocht. Hij is zo steengoed in elkaar gezet en duizend maal beter dan de Amerikaanse versie van het verhaal. Het gaat over een geest, een vampier en een weerwolf die samen in 1 huis leven. Samen maken ze de meest bizarre dingen mee en proberen ze een zo menselijk mogelijk bestaan te hebben. Totdat ze ontdekt worden natuurlijk. George is hierin echt de grappigste en meest schattige vertolking van een weerwolf ooit. Hij heeft zichzelf niet volledig geaccepteerd en het veranderen van gedaante doet hem ook zeer (zoals het hoort), maar desondanks alles is hij wel degene die het meest mens blijft en de groep bijeen houd.

Ruby uit Once Upon a Time

Once Upon a Time' Season 5 — Meghan Ory Returns as Ruby/Red Riding Hood |  TVLine

Ik ben momenteel alle seizoen van Once Upon a Time weer aan het herkijken en Ruby is 1 van mijn favoriete karakters uit de serie. Ze is heerlijk zichzelf en weet anderen altijd op de juiste manier te helpen. Ook haar wolven achtergrond vind ik een hele mooie spin op het sprookje dat we allemaal kennen. Roodkapje is zelf de wolf in plaats dat er een losse wolf in Storybrooke losloopt. Haar verhaal met haar moeder en het één worden met de wolf vanbinnen vond ik ook een hele mooie verhaallijn.

Professor Lupos uit Harry Potter – J.K. Rowling

Harry Potter

Ook Lupos mag zeker niet ontbreken! Van alle verschillende Dark Art professoren vond ik hem de leukste. Niet omdat hij een weerwolf is of de link tussen hem en Harry zijn ouders, maar vanwege zijn persoonlijke ikke. Hij is één van de meest lieve en zorgzame mannen in de HP boeken en hij geeft om Harry puur omdat hij om Harry geeft. Niet vanwege James, niet vanwege Lily maar puur vanwege Harry zelf. Hij ziet de potentie in Harry en helpt hem met 1 van de meest onmogelijk dingen zoals de patronus. Ik heb super hard gejankt om zijn einde. Lupos verdiende zoveel beter.

Heb jij een favoriete weerwolf? Staat hij/zij ertussen of niet? Ik ben namelijk wel heel nieuwsgierig naar meer weerwolven 😀

Veel liefs,
Lili

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s